18 Ocak 2013 Cuma

Bambu Bitkisi Bakımı Yetiitirilmesi ve Çoğaltılması



Bambu Bitkisi

Bambu Bitkisi

Bambu bitkisi güzel görünümü ve her ortama uyumu ve kolay yetiştirilmesi özelliği ile çok tercih edilen bir salon bitkisidir.
Bambu bitkisinin bakımı ve sulanmasında dikkat edilecek hususlar:
Bambu bitkisi güneş ışıgını seven bir bitkidir güneşi fazla görmesi çabuk büyümesine ve kök salmasına yardımcı olur. Bitki güneş ışığının haricinde evlerimizde ofislerimizde kullandığımız ışık kaynaklarından da faydalanabilir.Rüzgar ve hava akımlarının çok aşırı olması bambumuzu olumsuz yönde etkileyebilir.
Bambu Bitkisinin Çoğaltılması:
Evet arkadaşalar bambu bitkimizi çoğaltmak düşündüğünüz gibi zor değil tam aksine çok ama çok kolay bir işlem ilk olarak  istediğimiz uzunluklarda parçalar şeklinde kesiyoruz kestiğimiz bu parçaları bir süre suya koyarak köklenmesini sağlamalıyız. Bambumuz köklendikten sonra uygun bir ortamda uygun bir saksıya uygun koşullarda ekebilirsiniz. Arkadaşlar bambumuzu çoğaltırken en çok dikkat etmemi gereken kısım bambumuzu kestikten sonra suyun dışında kalan kısmı mum,silikon veya bambunun kesilen kısmından hava ile temasını kesmek amacıyla buraları kapatmalıyız eğer kapatmaz isek bambumuz buralardan kurumaya başlar.

1 yorum:

GOOGLE ANALİST KODUGOOGLE ANALİST KODU