5 Temmuz 2013 Cuma

Viresia Yetiştirilmesi Bakımı ve Çoğaltılması



Viresia Yetiştirilmesi Bakımı ve Çoğaltılması
      Vriesea Çiçeği:
 Viresia çiçeği kırmızı ve kılıç şeklinde olması aynı zamanda yapraklarının çiçeğin çevresinde koyu veya açık yeşil olarakkendini göstermesidir.
Viresia bitkisinin yetiştirilmesi:
Doğrudan güneş ışığı istemez.Ama diğer ışık kaynaklarından yararlanabilir(lamba). 
*Aşırı soğuk ve ya sıcak havada bırakılması çiçeğe zarar verir
*Zamanla topraktaki vitamin ve mineralleri bitiren bu bitkiye yılda  bir-iki kez vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır.  
*Saksı değişimine gelecek olursak  2-3 yılda bir sıcak ayların başlangıcı olan mayıs-haziranda yapılmalıdır. *Viresianın bulunduğu yerde başka cisimler olmamalı, teması engellenmelidir. 
*Sulamada en önemli unsur:Kış aylarında bitki zemheri soğuktan korunarak az sulanmalıdır. -Yazın ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağıı için  bitkiye verilen suyun arttırılması gerekir.
 *Viresia bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 15 °C nin altında olmaması gerektiğidir. *Viresia bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve bu çiçeğe iyi bakılması gerekir
*Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk çeşme suyu yerine ılıttığımız suyu vermeliyiz.bu çiçeğin çoğaltılması ise kökten ayrı çıkan yeni filizi başka saksıya uygun şartlarda ekmekle olmaktadır *.
 *Viresia bitkisinin çoğaltılması için en uygun zaman soğuk yerler için mayıs, sıcak yerler için ise nisan ayıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GOOGLE ANALİST KODUGOOGLE ANALİST KODU